Celebració de Santa Maria Magdalena

El passat dissabte, dia 21 de juliol, va tenir lloc a l’església de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos l’ofici religiós en honor a la patrona Santa Magdalena. L’acte va ser concelebrat per Mn. Francesc Gallart i Mn. Xavier Reñé i va ser acompanyat pel cants litúrgics interpretats per la Coral L’Àncora.

La celebració va servir per donar la benvinguda a Mn. Reñé, nou consiliari del Gremi; i per homenatjar a Mn. Gallart per la seva tasca de col·laboració i dedicació cap al Gremi. Durant el reconeixement, el President de l’entitat, Raül Font, va lliurar una placa commemorativa com a mostra de reconeixement i agraïment a la seva acció.

Així mateix, aprofitant la celebració. també es van presentar les rèpliques de tres peanyes litúrgiques originals de Josep Maria Jujol. El Gremi ha decidit d’aquesta manera preservar al màxim el llegat de Jujol i mostrar les seves peanyes originals a l’Espai Jujol, un espai que el gremi dedica a l’insigne arquitecte modernista i on es recull gran part del seu llegat.

Amb la tradicional benedicció i repartiment d’avellanes als assistents, es va donar per acabat l’acte litúrgic i iniciar el tradicional sopar de germanor que organitza el Gremi a la Plaça de la Pagesia.