Una jornada amb Jvjol

La genialitat i diversitat artística de Josep Maria Jvjol està més que acreditada amb l’observació i estudi del llegat patrimonial que podem fer qualsevol de les persones que, tot i no ser experts en la matèria, haguem estat encuriosits pel treball de l’extraordinari arquitecte de Tarragona. Però aquest tema s’enlaira a l’excel·lència quan el qui fa la valoració del seu treball són experts i estudiosos dels nombrosos projectes artístics dissenyats i, alguns també executats, pel mateix mestre.
El passat dissabte dia 20 de maig, a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona, els assistents a l’acte vàrem tenir l’ocasió d’endinsar-nos una mica més en la comprensió de l’obra de l’insigne arquitecte, qui a més fou dibuixant, pintor i escultor.
El professor de l’Escola d’Arquitectura de Reus de la URV, Roger Miralles, dugué a terme una brillant conferència on a partir de l’estudi de treballs de l’artista ens parlà de les formes fetes per Jvjol.
L’arquitecte Jaume R. Costa, l’escriptor i investigador Francesc Roig i Leonardo Hernández, qui té un màster en Patrimoni Artístic i Cooperació Cultural per la URV, van exposar la seva experta visió sobre la vida professional i l’obra del genial artista.
La jornada matutina es va cloure amb la visita a l’església gòtica de sant Llorenç i l’espai Jvjol ubicat a la seu del Gremi de Pagesos, on sota el mestratge del vocal de patrimoni del nostre gremi i President de la Fundació Trencadís, l’arquitecte tècnic Josep Maria Buqueras, vàrem tenir l’ocasió de contemplar les obres de Jvjol que guarda el nostre gremi.
Ja a la tarda, i guiada pel mateix Josep Maria Buqueras, els assistents van tenir l’oportunitat de recórrer el nombrós patrimoni modernista del que pot presumir la ciutat de Tarragona.