Visitant Poblet

La visita al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet ha estat una brillant cloenda dels actes de celebració del 75è aniversari de la sortida processional del Sant Sepulcre, l’obra de Josep Maria Jujol que forma part del patrimoni artístic del nostre Gremi , i de la que tant orgullosos n’estem.
Tal com estava previst, la jornada va començar amb la visita a la cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí, en la que vàrem ser acompanyants per l’alcalde de la nostra ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que també va voler sumar-se a la diada festiva, encara que per motius d’agenda no va seguir el programa previst.

Posteriorment , ja dins del recinte de Monestir de Poblet, va tenir lloc un dinar de germanor de tots els assistents al restaurant de l’hostatgeria.

La jornada va continuar amb la visita del Monestir guiada pel Pare Marc, monjo d’aquesta comunitat. Allí vàrem tenir l’ocasió d’escoltar algunes característiques del recinte monàstic. Tot seguit, vam ser rebuts per l’Abat Octavi Vilà, tarragoní i coneixedor de tot el que envolta la nostra entitat. A continuació, ell mateix va concelebrar la missa amb el capellà de Sant Magí, Mn. Francesc Gallart, que ens va acompanyar durant tota la jornada. El Gremi va obsequiar a la comunitat monàstica amb una ampolla de disseny de jujolià i unes làmines de reproducció dels dotze mesos de l’any amb il·lustracions del món de la pagesia, i d’altres amb els goigs de santes i sants lloats a la nostra esglèsia.

Amb l’assistència als vespres que la comunitat benedictina van celebrar, amb la solemnitat de la vigília pasqual, i l’ofrena floral a la tomba de rei Jaume I, va cloure aquesta visita. Els assistents a aquesta excursió van mostrar-se molt satisfets i contents al final de la jornada.