El Pas del Sant Sepulcre sempre ha tingut especial veneració per part de la nostra pagesia, qui el va restaurar profundament el 1903. La magnífica talla del Crist jacent és obra del segle XVII, i sembla que fou adquirida pels notaris a Barcelona; però el 1930 el pas fou totalment reformat per l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol. Ara bé durant la Guerra Civil tot es va perdre, a excepció de la imatge, que fou salvada gràcies al agremiat Ramon Gibert, ja traspassat. L’any 1942 el propi arquitecte Jujol, va portar a terme un nou projecte de pas semblant a l’anterior; la fusteria fou encarregada a l’artesà Lluís Avilà i la decoració i daurats a l’artista Enric Roda, de Barcelona. El llençol on reposa el Crist també fou dissenyat pel propi Jujol.
Els confrares del Gremi de Pagesos acompanyen el pas del Sant Sepulcre amb vesta negra i gola blanca, destapats amb la capa blanca i l’escut de l’Orde del Sant Sepulcre; i del coll penja la medalla gremial dissenyada pel propi Jujol. Cal fer esment que la imatge també és acompanyada pel penó del Sant Sepulcre, una obra d’Emilia i Joaquim Gibert i dissenyada per Jujol. En ell apareixen símbols al·lusius a la Passió de Crist.
Actualment el pas del Sant Sepulcre surt el Divendres de Dolors, enmig del viacrucis organitzat pel mateix gremi, i el Divendres Sant, a la processó organitzada per la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. La imatge és portada per XX portants i té un pes de XXX kg.
Data de creació: el Crist data del segle XVII i el Sant Sepulcre del 1942.
Arquitecte: Josep Maria Jujol