Celebració del 75è aniversari de la recuperació processional del Sant Sepulcre

Els assistents que ompliren l’església de sant Llorenç dels pagesos el passat dissabte dia 25 van ser testimonis de l’acte de celebració del 75è aniversari de la recuperació processional del Sant Sepulcre. La cerimònia va començar amb la celebració de l’eucaristia oficiada per l’Arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol, i concelebrada per Mn. Antoni Pérez de Mendiguren i Mn. Francesc Gallart. La missa es va dedicar a la memòria dels membres del Gremi de Pagesos traspassats aquest darrer any. En acabar, els assistents van tenir l’ocasió de venerar la relíquia de sant Llàtzer.

En acabar la missa, el pas del Sant Sepulcre va concentrar el protagonisme de l’acte d’homenatge. L’Arquebisbe, el Tinent d’alcalde i Regidor de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, i el President del Gremi de Pagesos, Raül Font-Quer, van dur a terme els parlaments, en els que es va voler homenatjar a totes aquelles persones que en algun moment han tingut a veure amb aquesta obra. Així, es va recordar a Ramon Gibert, el qual va salvar de la destrucció la imatge del Crist jacent durant la guerra civil, a Josep Maria Jujol -el restaurador del pas-, i a totes aquelles persones que al llarg d’aquests 75 anys han fet possible que el Sant Sepulcre recorri els carrers de Tarragona cada Divendres Sant.

Tot seguit, els armats del Gremi, que enguany celebren el seu 25è aniversari, van entrar al temple per retre també homenatge al Crist jacent, postrat a l’interior de l’esplèndida urna dissenyada per Jujol.

L’acte es va cloure amb un aperitiu a l’exterior de l’església, el qual es va oferir a tots els assistents amb un ambient festiu.