El quadre de la Mare de Déu dels Àngels va ser donat per la Sra. Maria Castelló i Rodón al Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, la peça degudament restaurada pot ser venerada a l’església del gremi. Aquest bell quadre s’acabà de restaurar l’any 2000 pels Serveis de Restauració de la Generalitat de Catalunya als tallers de Sant Cugat del Vallès, on pogueren constatar que el seu autor fou Francisco Massip A. de l’escola del valencià Juan de Juanes.
El quadre és una pintura a l’oli del s. XVII, però la referència popular l’hi concedeix una major antiguitat. És d’opinió general, segons els diferents cronistes de la ciutat, que aquesta obra estava exposada a la Placeta dels Àngels núm. 23, seu de l’antiga Sinagoga o Casa dels Jueus de Tarragona. El quadre de la Verge dels Àngels va ser col·locat allí com a acte de reparació i purificació d’aquest recinte o sector de la població per part dels cristians tarragonins, els quals establiren els seus habitatges en aquest lloc després de l’expulsió dels jueus de la nostra ciutat.
Amb posterioritat, l’edifici passà per diversos propietaris que varen conservar la capella o oratori de Ntra. Senyora dels Àngels, fins que a l’any 1811 va quedar totalment destruïda de resultes de la Guerra del Francès.
Amb el projecte de l’arquitecte municipal Josep Maria Pujol, va ser restaurada per la família Icart, propietària de l’edifici des de l’any 1930.
Durant la Guerra Civil de l’any 1936, els registres fets pels equips revolucionaris anticlericals no li donaren la més mínima importància donat l’estat brut i borrós degut a la seva antiguitat. Es limitaren a tocar el quadre amb les mans i marxaren sense produir cap desperfecte al quadre de la Verge, que no els cridà l’atenció.
Data de creació: S. XVII
Descripció: El quadre de la Verge dels Àngels va ser col·locat a l’antiga Sinagoga com a acte de reparació i purificació d’aquest recinte.