El Misteri de la Mare de Déu de la Pietat a la Catedral

La celebració del 75è aniversari de la sortida processional del Misteri de la Mare de Déu de la Pietat es va tenir lloc ahir dia 30.

Tal com estava programat, l’imatge va sortir en processó de l’església de Sant Llorenç. La comitiva estava encapçalada per la bandera i presidència de la Secció de Senyores e la Mare de Déu de la Pietat, bandera i presidència del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, antics portants del Misteri, banda i antics membres de la mateixa, autoritats municipals, president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, membre de confraries i fidels que van voler acompanyar l’acte.

Amb gran solemnitat, l’imatge, va entrar a la Catedral on va ser rebuda pel Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol  i nombrosos fidels que pràcticament omplien el temple. Acte seguit va tenir lloc  la solemne missa concelebrada, presidida per l’Arquebisbe, assistit pels preveres Mn. Francesc Gallart i Mn. Xavier Reñé, Consiliari del Gremi, acompanyada pels cants de la coral Àncora.

En la homilia, el Mons.Pujol va recordar la llarga història del Gremi de Pagesos, els seus vincles amb la Ciutat, a més de lloar l’imatge de la Mare de Deú de la Pietat, obra de l’insigne arquitecte tarragoní i membre del Gremi, Josep Maria Jujol. Val a dir que tant la Sra. Teresa Jujol i el Sr. Josep Maria Jujol, fills de l’artista, van estar presents en aquesta celebració. Per acabar l’Arquebisbe va felicitar a la Secció de Senyores de la Mare de Déu de la Pietat i al Gremi per la celebració de l’esdeveniment, a mes de desitjar a tots els assistents una bona Setmana Santa i Pasqua.

Finalitzat l’ofici religiós es van fer lliurament d’unes plaques commemoratives a un seguit de persones que han tingut i tenen una relació directa amb el Misteri.

La Processó Extraordinària va recórrer el camí de tornada al temple de Sant Llorenç, on en un ambient festiu, la Secció de Senyores de la Mare de Déu de la Pietat  va oferir un berenar a tots els assistents.

Reculls de premsa de l’acte: