Festa de Sant Isidre 2018

El proper diumenge dia 20 es celebra la Pasqua Granada. En el context del Cristianisme, la festa commemora la baixada de l’Esperit Sant sobre els apòstols.

Però aquest dia, pel món de la pagesia té un significat més ampli, ja que per una banda es commemorava l’arribada dels primers fruits naturals i, molt especialment, dels cereals, i per altra banda, es feia la seva ofrena a l’espai sagrat de l’església.

Aquest any, aquesta celebració coincideix amb la festa de Sant Isidre, patró de la pagesia i copatró del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. La cerimònia litúrgica, que començarà a les 12,00 h. i serà oficiada per Mn. Francesc Gallart, comptarà amb la participació de la CORAL L’ÀNCORA. En el marc d’aquest acte es recordarà la persona de Mn. Isidre Torremadé, fidel col·laborador del nostre Gremi en els últims anys, el qual ha traspassat recentment. també es lliurarà la insígnia d’Or del Gremi a qui fou president de l’Entitat Sr. Lluis Amenós Casany amb motiu de la seva tasca davant del Gremi.

En acabar la cerimònia, es farà públic el veredicte de la 36a edició del tradicional CONCURS DE PANERES DE FRUITES I VERDURES, que prèviament hauran estat presentades.

Es finalitzarà l’acte amb un aperitiu popular a l’eixida de l’església, gentilesa de la casa YZAGUIRRE.

La festa es traslladarà a l’hotel SB Ciutat de Tarragona, on tindrà lloc un dinar de Germanor.

Podeu veure aquí el programa de l’acte.